İL HIFZISSIHHA KURULU HES KODU KARARI

Yazdır / Tarih: 2020-11-30

Kıymetli hemşehrilerimizin dikkatine! Aşağıda yer alan Yozgat Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurul Toplantısı kararına istinaden bütün kamu ve kuruluşlarında olduğu gibi Sarıkaya Belediyesi'ne de HES Kodu kontrolü ile giriş yapılacaktır.

T.C.
YOZGAT VALİLİĞİ
İL HIFZISSIHHA KURUL TOPLANTISI

KARAR TARİHİ    : 02.09.2020

KARAR NO             : 70

KARAR KONUSU  : Kamu Kurum ve Kuruluşlarında HES Kodu Uygulaması

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 02.09.2020 tarihinde Yozgat Valisi Sayın Ziya POLAT başkanlığında il genelinde Koronavirüs (Covid-19) Salgını hakkında alınacak tedbirler kapsamında olağanüstü toplanmıştır.

1. Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ,vatandaşlarımızın ve tüm kamu çalışanlarının ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruşları binalarına girişinde, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının, kurumların kendi bünyesinde görevlendirdiği görevlilerce yapılmasına,

2. HES kodu olmayan vatandaşlarımıza sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması veya E Devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına,

3. HES kodu ‘’Riskli’’ görülen kişilerin binaya alınmamasına ve bu konuda bilgilendirilmelerine,

4. Usulüne göre alınan ilan ve tebliğ edilen bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlerin eylemleri başka bir suç unsuru oluşturmuyorsa, alınan kararlara uymayan vatandaşlara  Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanması, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına,

Oy birliği ile karar verilmiştir.