Sarıkaya Belediyesi

24 DERSLİKLİ TÜRKAN-AV.MEHMET ALTUN ANADOLU LİSEMİZİN TEMELİ ATILDI

Geri

24 DERSLİKLİ TÜRKAN-AV.MEHMET ALTUN ANADOLU LİSEMİZİN TEMELİ ATILDI

17 Ağustos 2022

Sarıkaya Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel’in uzun süre uğraşıp sonuna geldiği 24 derslikli Lise binasının temeli protokol üyeleri ve Sarıkaya halkının katılımı ile atıldı.

Temel atma törenine Hayırsever Mehmet Altun rahatsızlığı dolayısıyla katılamadı. Temel atma törenine Mhp Yozgat Milletvekili İ. Ethem Sedef, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Siyasiler, Daire amirleri ve Sarıkaya halkı katıldı. İlk konuşmayı Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı yaptı.

Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel Yaptığı konuşmada; Sayın Valim kıymetli hazirun , bazen böyle programlar hazırlanır, bilenler için farklı bir şey ama bilmeyenler için sanki böyle beş dakikalık işmiş gibi görünür. Burası 24 derslikli bir lise olacak tamamen Sarıkaya Belediyesinin öz kaynaklarıyla yaklaşık 45 milyonluk bir yatırım ile yapılmış olacak.

Bu öyle beş dakikada karar verilmiş beş dakikada planlanmış beş dakikada yapılmış bir iş değil , yaklaşık 3 yıllık zaman zarfında belki binlerce telefon görüşmesi yüzlerce toplantı, hem çevre şehircilik ve iklim bakanlığında hem milli eğitim bakanlığında hem Yozgat valiliğinde yapılmış toplantılar hem Ersoy beyin ofisinde hem Mehmet Altun’un ofisinde hayırsever büyüğümüzün, belki yüzlerce toplantı sonucu bir çok bürokratik işlemi ve engelleri aşa aşa yaptığımız bir projedir. Tabii ki konuşmacılar anlattılar değerli sunucu kardeşim de ifade etti projenin aslını tekrar izah etmek istiyorum . Hayırsever büyüğümüz Kayserili benim de üstadım meslektaşım Avukat Mehmet Altun, yaşı biraz ilerlemiş olsa da ruhu genç Mehmet amca eşiyle beraber okul yapımına özellikle televizyonda gördüğü bir haberden sonra hakkari de başlıyor. Tabi kendisi de bu gün aramızda bulunan değerli büyüğümüz Osman Ulubaş amcayı da rol modeli olarak almış hangimiz daha çok okul yaptıracağız diye bir projeye bir yarışa başlamışlar ikisi de Kayserili ikisi de Kayseri Erciyes dağı kadar gönlü yüksek gönlü zengin insanlar, şimdi gelirken Osman amcaya sordum Osman amca 10 tane okul yaptırmış zaten halihazırda 10 tane okulu var. Bu gün bir okulun maliyetinin yaklaşık 45 milyon olduğunu düşünürseniz Osman amca memleketi Kayseri'ye memleketimiz Türkiye'ye yaklaşık yarım milyarlık bir okul bağışında bulunmuş. Allah kendisinden razı olsun, ömrü uzun olsun. Mehmet amcam da Osman amcayı model alarak böyle bir yarış içerisine girmiş kendisinin de şuan da Kayseri ve Hakkari'de belki Osmaniye'de sayamayacağım birçok yerde okulu var.
Boğazlıyan'a bir kız yurdu yaptırdı annesinin adına. Biz yüksek yargı mensubu arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde Mehmet amcayla tanışma şerefine nail olduk. Okulumuzun projesinin kabulünde çok değerli Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin, Siyasilerimizin emeği var. Hepsine buradan sonsuz teşekkür ediyorum.”dedi. Daha Sonra Yozgat Milletvekili Etem Sedef ve Yozgat Valisi Ziya Polat birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından plaket töreni ve temel atma töreni gerçekleşti.