ROMA HAMAMI UNESCO'DA

Yazdır / Tarih: 2022-06-10

UNESCO Dünya Mirası Eğitimi (WHE) Programı çerçevesinde, bu yıl “Dünya Mirasına Yönelik Dayanıklılık ve Yeniden Harekete Geçirme” başlığı altında yapılacak olan kampanyaya Türkiye’den İzmir Tarihi Liman Şehri (İzmir) ve Sarıkaya Roma Hamamı (Yozgat) geliştirdikleri projelerle dâhil olmaya hak kazanmıştır.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, UNESCO Dünya Mirası Gönüllüleri 2022 Kampanyasına, 29 ülkeden 56 miras alanıyla ilgili 59 proje kabul edilmiştir.

Sarıkaya’yı turizm cazibe merkezi yapmaya inanıyoruz ve başarıyoruz. Ülkemize , Yozgatımıza ve Sarıkayamıza hayırlı uğurlu olsun.