Sarıkaya Belediyesi

GALERİCİLER SİTESİ VE YENİ TERMİNAL YAPIMINA BAŞLANIYOR

Geri

GALERİCİLER SİTESİ VE YENİ TERMİNAL YAPIMINA BAŞLANIYOR

9 Eylül 2016

Ön çalışmaları büyük bir titizlikle devam eden galericiler sitesi ve yeni terminal binasının yapımı için düğmeye basıldı.

                Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel ilçemizde oto alım satımı ile uğraşan galerici esnaflarla zaman zaman toplantılar yaparak onların fikirlerini aldı ve çalışmanın bu talepler doğrultusunda şekillenmesini sağladı ve çalışmalara başlandı. Öncelikle galericiler sitesinin plan ve proje çalışmaları detaylı bir şekilde yapılarak ilk aşama tamamlandı. Devamında ise Başkan Açıkel ilçemizde ki galericilerle bir toplantı daha yaparak proje detaylarından ve gelişmelerden bahsederek bir nevi projenin lansman toplantısını gerçekleştirdi. Ayrıca ilçe merkezinde bulunan terminalde yeni yapılacak olan galericiler sitesinin yanında inşa edilemeye başlanacak.

                Yapımına başlanan Sarıkaya Oto Galericiler Sitesi ve Terminal Sarıkaya - Sorgun yolu üzeri 2.km' de üçerler un fabrikası yanında yer alıyor. İlk etapta ilçemizde galericilik yapan bütün esnaflarımızın galericiler sitesinden en az bir adet işyeri alarak hiçbirinin mağdur olmaması ve işyeri sahibi olmaları amaçlanıyor.  Galericiler sitesinde toplam 15 blok bulunuyor ve her blokta 4 adet işyeri yer alıyor. İşyerlerinin iç kısmı asma katları ile birlikte toplam 89 metrekare, dış kısımları ise iki cepheden oluşuyor ve 100 metrekare bir alana sahip. Yeni yapılacak olan ilçe terminalinin şu anda tüm detayları belli olmadığı için o konuyla ilgili ilerleyen günlerde yeniden açıklama yapılacak.

                Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada ise şunları dile getirdi ; " ilçemizde sözünü vermiş olduğumuz iki projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yapımına başladığımız Sarıkaya Oto Galericiler sitesi ve yeni terminal ilçemizin çehresini değiştirecek çok önemli projeler olmakla birlikte ilçemizde bu işle uğraşan esnaflarımız içinde bir fırsattır. Öncelikli hedefimiz oto alım satımı ile uğraşan ve galericilik yapan her esnafımızın kendisine ait bir işyerinin olması. Galericiler sitesinde içerisinde 60 adet işyeri olan, açık ve kapalı alanı toplam 189 metrekare olan 15 blok bulunuyor. Ayrıca oto galericiler sitemizin hemen yanı başına da yeni terminal binamızın inşasına başlayacağız. Bu hizmetlerimizin esnaflarımıza ve ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.