Sarıkaya Belediyesi

SARI ZEYBEK İŞ VE KÜLTÜR MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Geri

SARI ZEYBEK İŞ VE KÜLTÜR MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ

16 Haziran 2016

Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi’nin temeli dualarla atıldı. Yaklaşık 3 milyon 200 bin liraya mal olacak merkez, ilçenin tüm kesimlerine hitap edecek sosyal donatı ve iş merkezlerinden oluşacak.

Sarıkaya’nın yıllardır muamma haline gelen bir alanı daha belediyenin girişimi ile çözüme kavuştu. Sarıkaya Belediyesi tarafından 3 bin 834 metre kare alan üzerinde inşa edilecek Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi’nin temeli geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle atıldı. Törene Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel’in yanı sıra ilçenin yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ROZETİMİZİ ÇIKARDIK!

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Açıkel, göreve seçildiğinde verdiği sözü tutarak, parti rozetini çıkarıp tüm ilçenin belediye başkanı olduğunu söyledi. 
Desteklerinden dolayı AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine teşekkür eden Açıkel; “Bizim belediyemizde oy çokluğu ile karar alınmıyor. Meclisimizde hemen hemen aldığımız tüm kararlar oy birliği ile alınmaktadır” dedi. 

YENİ MÜDÜRLÜKLER KURDUK

Göreve geldikten sonra belediye bünyesinde yeni müdürlükler oluşturduklarını hatırlatan Açıkel, bu müdürlüklerin kuruluş amaçları ve görevleri hakkında şunları söyledi: 
“Biz belediyeyi devraldıktan sonra Sarıkaya Belediyesinde birkaç yeni müdürlük daha ihdas ettik. İhtiyaç olduğunu düşündüğümüz bu yeni müdürlüklerin faaliyeti ile Yozgat’ta ve Türkiye’de ses getiren bir belediye olduk. Türkiye’nin en başarılı 10 belediyesi arasına girdik. Bu başarı meclis üyelerimin ve çalışanlarımındır Allah hepsinden razı olsun. 
Daha çok önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü yoktu, kurduk. Her mahallede bir park yapacağız dedik, Allah imkan verdi bunlardan üç tanesini tamamladık. İnşallah bu dönem 3 tane daha tamamlayacağız. Bir Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları Müdürlüğü tahsis ettik. Bu konuda bize değerli fikirleri ile yol gösteren mahallelerin istek ve taleplerini ileten mahalle muhtarlarını unutmamak lazım. İki ayda bir yaptığımız istişare toplantıları ile olumlu ve yapıcı eleştirileri ile bize yol göstermektedirler.”

İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEDİK 

“Çalışmayı yaparken birlikte yöneteceğiz ilkesinden hareketle bazı önemli işlerde kamu oyunun bilgisine başvuruyoruz” diyen Ömer Açıkel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Esnaf olan arkadaşlarımız çok iyi biliyor. Bazı anketler yapıyoruz. Örneğin Baran Caddesi ve Nevzat Şener Bulvarı’nda otopark yapma konusunda esnaflara danıştık, onların fikirleri doğrultusunda hareket ettik. Yine her mahalleye bir muhtar konağı yapacağız sözümüzü muhtarlarımızla istişare ettik, talepleri doğrultusunda bu hizmetten vazgeçtik. Yani istişareye önem veren bir belediyecilik anlayışı hakim kılmaya çalışıyoruz.”

2019 DOĞALGAZ YILI OLACAK

Açıkel, konuşmasında doğalgaz çalışmalarına da yer verdi. Doğalgazın ilçede kullanılmasına ilişkin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan tarih aldıklarını hatırlatan Açıkel, şunları söyledi: 
“Göreve geldiğimizde Sarıkayamız için en önemli hizmetin doğalgaz eksiği olduğunu gördük. Bizden önceki yönetimdeki arkadaşların bu konuda çabaları oldu ancak zaman darlığından dolayı doğalgaz abone sayısında bakanlar kurulunun istediği sayıya ulaşılamamıştı. 4 Nisan’da göreve geldik, 30 Haziran’a kadar abone sayısını tamamlamamız gerekirdi. 26 Haziran’da Türkiye’de doğalgaz aboneliğini dolduran 7 ilçeden biri olduk. Biz doğalgaz aboneliği konusunda yerel yönetici olarak elimizden geleni yaptık. Şuanda top Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında. İnşallah 2019’dan önce Sarıkaya’mıza doğalgaz gelecek.” 

‘ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEYE VERECEKHESABIMIZ YOK!’

Açıkel, konuşmasında Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi Projesi’nin dünü ve bu gününe ilişkin açıklamalarda da bulundu. 
Seçim öncesinden projenin yıkım aşamasından temeline kadar geçen sürede ortaya çeşitli iddialar atıldığını ve karalama politikaları yürütüldüğünü hatırlatan Açıkel; “Allah’tan başka hiç kimseye verilecek bir hesabımız yok, verilmeyecek hesabımız yok” dedi. 

Başkan Ömer Açıkel; 

“Burada bir müstecir vardı, bizim tarafımızdan kiraya verilmedi. Sarıkaya belediyesi tarafından kiraya verilmiş bir işletme vardı. Bu işletme sahibinin bir yakını da seçimlerde benimle beraber oldu şuanda başkan yardımcım olarak görev yapmakta. Bizi desteklediği zaman minik alanları ve karargahlarda şöyle bir konuşma oldu; ‘Biz Sarı Zeybeği yıkacağız, Halil Bey o yüzden o tarafa geçti.’ Yıktırmayacaklardı. Size iddia ediyorum benim yerimde kim olsa şuan ki haline getiremezdi. İçinde 8 yıllık kirası var, kira sözleşmesi var elinde mahkeme kararı var. Kendisi de Antalya’da yaşıyor. Haber bile vermeden kepçeyi soktum, yıktım samimiyetine güvenerek Allah onlardan razı olsun. Şimdi diyorlar ki ‘Başkan burayı yıktı, 5 tane dükkan verecek’ kime içindeki müştecire. Buralar paylaşılmış A dükkan Ahmet almış, B dükkanı Mehmet almış, C dükkanı Hüseyin almış. Büyümek istiyorsak fitneden, fesattan, iftiradan ve dedikodudan uzak duracağız. Sarıkaya Belediyesi orada, benim makamım da herkesi açık. Gelecekler evrakları görecekler, kime ne verilmiş, kime ne verilecek bunları hep beraber yaşayacağız. Bu lafları söyleyenler de inşallah mahcup olup utanacaklar. Allah’tan başka hiç kimseye verilecek bir hesabımız yok, verilmeyecek hesabımız yok” diye konuştu. 

PROJE’DE YOK YOK!

Bin 42 metre kare taban alanı, 3 bin 834 metre kare de inşaat alanı bulunan projenin detayları hakkında bilgi veren Açıkel, şunları söyledi: 
“Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi, bin 42 metre kare taban alanı var, toplam inşaat alanımız 3 bin 834 metre kare. Zemin katta 30 metre kare ile 120 metre kare arasında değişen toplam 18 tane iş yerimiz olacak. Birinci katta 70 ile 138 metre kare arasında değişen 12 adet ofis, büro tarzı iş yerimiz olacak. Onun bir üst katında 500 metre kare çok amaçlı bir salonumuz olacak. Onun yan tarafında 290 metre kare bayanlar için bir spor salonu olacak. Yan tarafında 260 metre kare yine bayanlar için bir hanımlar lokali olacak. Kendileri rahatlıkla oturup kalksınlar diye. Üst katında bu güne kadar büyük eksikliğini duyduğumuz bir sinema, konferans salonumuz olacak. Projemizin bedeli yaklaşık 3 milyon 200 bin lira civarında. Kredi çekmeden tamamen öz kaynaklarımızla yapmayı düşünüyoruz. 
İnşallah bu proje ile hem belediyemiz hem de Sarıkaya bütün ihtiyacını karşılamış olacak. Cenab-ı Allah hayırlı uğurlu eylesin.”
Açıkel’in konuşmasının ardından dualar eşliğinde Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi Proje temeline ilk harç konuldu. Program sonunda katılımcılara etli pilav ikram edildi.